Taller de reciclatge a Palau

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal organitza un taller de reutilització i reciclatge a diversos pobles de la comarca. El taller, que és gratuït i consta de dues sessions, es farà a Palau-saverdera el dimecres 14 de juny de 18h a 20.30h i el dissabte 17 de juny de 10h a 12.30h. Ja podeu… Llegeix més »

Activitats de l’Espai Jove de Palau-saverdera

Aquestes són les activitats previstes a l’Espai Jove de Palau-saverdera per aquest mes de maig: Dissabte 13 de maig: Paintball a Roses. Els nois i noies que vulguin anar-hi es trobaran a la parada de bus a les 10h. Divendres 19 de maig: ‘Com fer la motxilla? Què hem de portar per anar a caminar?… Llegeix més »

Casals d’estiu 2017 a Palau-saverdera

Ja estan obertes les inscripcions per participar en els casals municipals que organitza Fundesplai aquest estiu a Palau-saverdera i el proper divendres 12 de maig a les 17h es farà una reunió informativa a la sala de conferències del Centre Cívic. Per a nens i nenes de P3 a P5 hi ha un Casal Ple… Llegeix més »

Canvis en el menjador escolar

L’Ajuntament de Palau-saverdera no renovarà el contracte de gestió del menjador escolar amb l’actual empresa concessionària. Així es va acordar, per unanimitat de govern i oposició, en la sessió ordinària de Ple que es va celebrar el passat 27 d’abril. La concessionària tenia un contracte de dos danys i ara que està a punt de vèncer,… Llegeix més »

Tancaments eficients i vídeo turístic

La Diputació de Girona ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Palau-saverdera per canviar tots els tancaments de l’edifici on hi ha Correus, l’Aula de Música, l’espai de pintura i el dispensari mèdic. L’actuació s’ha dividit en dos procediments: el canvi dels tancaments de la planta baixa de l’edifici, on hi ha el dispensari mèdic,… Llegeix més »

Obres a carreteres i pista de Sant Onofre

La Diputació de Girona informa que durant aquest mes de maig es faran obres a la carretera Giv-6103, que connecta Palau-saverdera amb Castelló d’Empúries, i a la carretera Giv-6102, que va de Palau-saverdera a Santa Margarida. Per altra banda, el Parc Natural del cap de Creus ha informat que entre el 2 i el 3… Llegeix més »

Manteniment al poblat neolític de Ca n’Isach

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha destinat 1.304,38€ a fer treballs de manteniment i reparacions al poblat Neolític de ca n’Isach. S’han fet servir 638,88 euros per confeccionar tres plafons informatius nous perquè els que hi havia ja no es podien llegir de tant recremats com estaven. Per altra banda, s’ha reparat el porxo de la cabana… Llegeix més »

Ple ordinari: 27 d’abril (19h)

Trobareu a continuació tots els punts de l’ordre del dia i les propostes que se sotmetran a votació i consideració dels regidors durant la sessió de Ple ordinària de 27 d’abril de 2017, a les 19h: 1.- Aprovació, si s’escau, de l’acta de la sessió plenària de 26 de gener de 2017. 2.- Aprovació, si… Llegeix més »

Llibre sobre el poblat neolític

El proper divendres 28 d’abril (19h/sala de conferències del Centre Cívic de Palau-saverdera) es farà la presentació del llibre ‘El poblat neolític de Ca n’Isach. Les excavacions de 1987-1994 i 2001-2003)’ Aquest és un llibre coordinat per Josep Tarrús, que és prehistoriador i és la persona que va dirigir el projecte arqueològic de Ca n’Isach,… Llegeix més »

V Pujada a peu a Sant Pere de Rodes

El diumenge 7 de maig es farà la V Pujada a peu a Sant Pere de Rodes, que organitza cada any l’associació Via Pirena, juntament amb diferents organismes, entitats i voluntaris. Com cada any, podeu triar la ruta que voleu fer i com ja sabeu, hi ha un punt de sortida a cadascun dels nou… Llegeix més »

Reconeixement a la transparència

L’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada (Gent de Palau-Acord Municipal), i la regidora de Transparència, Paulina Calvo (Gent de Palau-Acord Municipal), van recollir dimecres a la Universitat Autònoma el segell Infoparticipa, que certifica un bon nivell de transparència i qualitat informativa a la web municipal. La web de l’Ajuntament de Palau-saverdera compleix 51 dels 52 indicadors (98,08%) que… Llegeix més »

Palau-saverdera, amb els refugiats sirians

L’Ajuntament de Palau-saverdera i l’ONG ‘Amb les teves mans’ us conviden a la festa solidària amb les refugiats de la guerra de Siria que es farà a Palau-saverdera el proper dissabte 29 d’abril. A les 17h hi haurà activitats infantils a l’entorn de l’aparcament de la Font Mallola. A les 17.30h, hi haurà una xerrada… Llegeix més »

L’Ajuntament edita un costumari palauenc

L’Ajuntament de Palau-saverdera, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, ha editat un llibre sobre costums, tradicions, anècdotes, llegendes i coneixement local, que es presentarà el dissabte 29 d’abril, a les 12h, a la sala de conferències. El llibre està basat en els records, apunts i coneixements del palauenc Àngel Roig i Turró (1936-2015), que… Llegeix més »

La biblioteca obre matins i dissabtes

Aquesta setmana s’ha ampliat l’horari d’obertura al públic de la biblioteca Isidre Macau de Palau-saverdera. A partir d’ara, l’horari d’obertura d’aquest equipament és el següent: Durant les hores anteriorment assenyalades, podeu entrar a la sala de lectura per fer deures, treballs o consultes del fons documental. No es permetrà l’entrada als menors de 9 anys,… Llegeix més »

Dona’ns la teva opinió sobre els tràmits electrònics

L’Ajuntament de Palau-saverdera aprovarà properament l’Ordenança municipal de Transparència i Administració electrònica, que té com a objectiu regular l’ús de mitjans electrònics en les vostres relacions amb l’Ajuntament i acotar una mica més els drets i deures que es deriven de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Ja… Llegeix més »

Mesures per flexibilitzar el pagament de l’aigua

La companyia Sorea ha posat en marxa diverses mesures per flexibilitzar el pagament dels rebuts de l’aigua. Aquestes mesures són les següents: Fraccionament del pagament d’un rebut: possibilitat de pagar una factura d’aigua a terminis sense interessos. La única condició és tenir el rebut domiciliat. Triar el dia de pagament: l’usuari ha d’indicar a Sorea… Llegeix més »

Canvis en el cartipàs municipal

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha aprovat avui, mitjançant decret d’alcaldia, fer canvis que afecten el cartipàs municipal. S’han tret totes les responsabilitats de govern al regidor Josep Maria Najes (Gent de Palau-Acord Municipal) i s’han distribuït de la següent manera: Medi Ambient passa a ser responsabilitat de la regidora Paulina Calvo (Gent de Palau-Acord Municipal); Esports passa a… Llegeix més »

La gestió de la piscina canvia de mans

El Ple que es va celebrar ahir a l’Ajuntament de Palau-saverdera va servir, entre altres coses, per autoritzar el canvi de mans del contracte de gestió de la piscina municipal i l’adequació i explotació del bar restaurant i la zona d’esbarjo. Aquest contracte, que té una durada de tres anys prorrogables, es va adjudicar a… Llegeix més »

Ple extraordinari: 9 de març (19h)

Dijous 9 de març, a les 19h, hi ha sessió extraordinària de Ple a l’Ajuntament de Palau-saverdera. Podeu consultar a continuació els punts que formen part de l’ordre del dia i les propostes que se sotmetran a la consideració dels regidors: 1.- Assabentament de l’informe de secretaria intervenció del dia 23/01/2017, sobre morositat, corresponent a… Llegeix més »

Nous cursos TIC a l’aula d’informàtica

L’Ajuntament de Palau-saverdera posa en marxa aquesta setmana dos nous cursos gratuïts relacionats amb les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) a l’aula d’informàtica del poble. El primer dels dos nous cursos ‘Xarxes socials, Google Docs i botiga online’ comença avui i es farà tots els dimecres de 19h a 20.30h. Aquest curs té… Llegeix més »