Inauguració de l’espai Isidre Macau

By | 6 de Juliol de 2018

Mostra de mol·luscs

El diumenge 15 de juliol s’inaugurarà, a la primera planta de l’Ajuntament de Palau-saverdera, l’espai Isidre Macau, una sala on es poden visitar les diferents col·leccions d’aquest il·lustre mestre i naturalista palauenc (1882-1946).

El mes de maig de 1985, les filles d’Isidre Macau van fer una donació de les col·leccions de mol·luscs, minerals, fòssils i peces d’arqueologia del seu pare al Museu Arqueològic de Sant Pere de Galligants de la Diputació de Girona.

Tot aquest material va estar exposat a la sala Isidre Macau del Museu Arqueològic fins l’any 2011, quan després d’una redistribució dels espais, va quedar guardat al magatzem i va deixar de ser visitable.

Ara, l’Ajuntament de Palau-saverdera, amb la col·laboració de la família, de la Diputació de Girona, del departament de Cultura de la Generalitat i del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, ha volgut acostar aquest llegat al poble on va néixer Macau.

A la mostra hi podeu trobar dibuixos d’alguns dels dòlmens de la serra de Verdera, que ell mateix va fer després de localitzar-los, així com destrals i pedres polides de l’època prehistòrica, que Macau va trobar a Palau-saverdera i a moltes altres localitats.

L’habilitació de l’espai Isidre Macau ha tingut un cost de 8.210,09€, dels quals la Diputació de Girona n’ha aportat 2.000, mentre que la resta s’ha finançat amb recursos propis. La sala es podrà visitar en horari d’obertura de les oficines municipals i l’Ajuntament confia que serà un lloc d’interès per a les escoles i els centres d’educació més propers al municipi.

A les 12h del proper diumenge 15 de juliol les autoritats faran la inauguració oficial de l’espai. A les 12.30h, hi haurà portes obertes pel públic general i, a continuació, se servirà un petit refrigeri entre els assistents.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.