Plens ordinaris, cada dos mesos

By | 26 de Juliol de 2019

L’Ajuntament de Palau-saverdera va acordar ahir celebrar els plens ordinaris cada dos mesos, i no cada tres mesos com es venia fent fins ara. Hi haurà ple ordinari el quart dijous dels mesos de gener, març, maig, juliol, setembre, i novembre. Les sessions començaran a les 19h.

Tots els regidors dels grups que integren Consistori (Gent de Palau-AM, Junts per Palau i Alternativa x Tothom) van acordar per unanimitat aquest calendari durant la sessió plenària d’ahir, després que en el ple de 4 de juliol l’oposició va tombar la proposta de l’equip de govern (Gent de Palau-AM) per continuar celebrant sessions ordinàries cada tres mesos.

Al marge de les sessions ordinàries de ple, hi ha també les sessions extraordinàries i urgents, que se celebraran quan pertoqui.

En el ple d’ahir, l’equip de govern no va poder aprovar la proposta de dedicacions i retribucions dels regidors, que, amb un primer redactat, diferent al que es va plantejar ahir, l’alcaldessa ja havia retirat de l’ordre del dia de la sessió del 4 de juliol.

La proposta que Gent de Palau-AM va presentar ahir consistia a continuar amb el règim de retribucions que està aprovat a les bases d’execució del pressupost del 2019 fins a l’aprovació dels pressupostos del 2020, per tal de no haver de fer modificacions de crèdit.

Aquest règim de retribucions, que es va aplicar durant tot el mandat 2015-2019, contempla que l’alcaldessa, que exerceix la presidència, rebi 100€ per assistència a Ple i 400€ per assistència a juntes de govern; mentre que els regidors perceben 50€ per ple, i 200€ per junta.

Junts per Palau i Alternativa x Tothom van coincidir a l’hora de justificar el seu vot en contra de la proposta: sense entrar a valorar la quantitat que han de percebre els càrrecs electes per aquestes assistències, volen que tots cobrin el mateix, sense diferenciar entre la presidència i la resta d’assistents.

Els tres grups municipals es van emplaçar ahir a trobar-se properament per intentar arribar a un acord sobre el règim de retribucions, assistències i indemnitzacions que s’haurà d’aplicar durant el mandat actual i, un cop assolit el consens, tornar a presentar la proposta al ple per poder-la aprovar.

Amb els quatre vots a favor de l’equip de govern (Gent de Palau-AM), els vots en contra dels tres regidors de Junts per Palau i les dues abstencions dels representants d’Alternativa x Tothom es va aprovar una modificació de crèdits en el pressupost municipal del 2019 per import de 100.667,24€

La principal novetat d’aquesta modificació és que es deixa sense partida el projecte per construir un local polivalent al camp de futbol, que amb una dotació de 71.843€ (inicialment es va preveure un import de 65.800€ i després es va incrementar) era la inversió més important prevista per aquest any.

L’alcaldessa, Isabel Maria Cortada Soler (Gent de Palau-AM) va explicar al respecte que no descarta construir el local polivalent més endavant, sempre i quan hi hagi disponibilitat.

Podeu consultar aquí tots els moviments de partides previstos en aquesta modificació.

Amb els vots a favor de Gent de Palau-AM i Alternativa x Tothom, socis de govern durant el mandat anterior, es va aprovar comparèixer en el recurs contenciós-administratiu presentat per Narcís Deusedas, en contra de la reclamació de 66.337,76€ que li fa l’Ajuntament pels ascensors dels pisos de la plaça Constitució. Junts per Palau va votar-hi en contra.

Finalment es van aprovar per unanimitat les dues festes locals pel 2020: el 3 de febrer i el 31 d’agost.

Trobareu aquí totes les propostes que es van debatre ahir en ple

Properament estarà disponible en vídeo la gravació de la sessió.

2 thoughts on “Plens ordinaris, cada dos mesos

  1. Josep Castellà

    Una oposició molt destructiva , bastan complicat la governança del nostre poble una llastima, el vells fantasmes tenen una ombra molt allargada.

    Reply
  2. David Nasarre

    Dons jo crec que es una oposició constructiva. Voler fer mes plens ordinaris es destructiu? Voler que tothom cobri el mateix per assistència es destructiu? Complicat ho es perquè es un govern en minoria només faltaria i ja lo dels fantasmes no ho comentare perquè fa olor a naftalina.

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.