Valoració de la Nit de Bruixes i Castanyes

By | 31 d'Octubre de 2016

Aquesta és la valoració de la Nit de Bruixes i Castanyes que fa el regidor de Festes de l’Ajuntament de Palau-saverdera, Miquel Serra:

“Des de la Regidoria de festes de l’Ajuntament de Palau-saverdera, la valoració de la segona Nit de bruixes i castanyes és molt positiva.
Cal valorar que aquesta festa no s’hagués pogut realitzar sense la col·laboració imprescindible de tots els voluntaris i voluntàries, als quals agraeixo molt la seva implicació. Junts han fet una feina immillorable en molt poc temps: dinamitzar, dissenyar i treballar en el desenvolupament de les activitats prèvies a la festa (compres, tallers per la mainada, preparació de material, creació dels espais, aportació de material,…), també en el desenvolupament de la festa (coure castanyes, preparar-les, vetllar pel bon funcionament de la festa…), i finalment recollir tot el material un cop finalitzada la festa. També dono les gràcies a una iniciativa particular que es va oferir per ambientar casa seva.

Vull agrair l’ajut econòmic de l'”Associació de dones” i de l’Associació “El Fitó” per la compra de bona part del material utilitzat, gràcies als diners que es van fer a les Quines de Palau d’enguany.

Un altre fet que no vull passar per alt i que també agraeixo molt és la implicació de nois i noies joves a la festa, participant en el taller de maquillatge, fent de figurants, ajudant a decorar i tallar castanyes.

Aquesta festa, que és el segon any que es realitza, ha estat un gran èxit. Hi ha hagut una gran quantitat de públic i grans i petits s’ho han passat molt bé.
A Palau, des de fa alguns anys es realitzava la festa de Halloween. Des que vam entrar a l’Ajuntament, sempre hem pensat que cal impulsar les tradicions i festes catalanes i, per tant, vam decidir afegir-hi la castanyada i demanar voluntariat per donar un enfocament diferent a la festa. Es va decidir canviar-li el nom i anomenar-la “Nit de bruixes i castanyes” i així mantenir i integrar tradicions. La veritat és que l’any passat va anar molt bé però aquest any ha superat les nostres expectatives. El fet de decorar carrers concrets i posar-los en un plànol perquè tothom sabés on havia d’anar ha facilitat molt l’organització.

De cares a l’any que ve ja hem rebut noves propostes que estudiarem i intentarem introduir ja que sempre hem pensat que les festes són de la gent i la gent se les ha de fer seves. Acabo la valoració tornant a donar les gràcies a tothom per fer que aquesta festa fos tan tradicional, divertida i terrorífica alhora. Ja sabeu que estic a la vostra disposició per suggeriments o idees”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.