Canvis a les àrees de govern

L’entrada de Bruno Maydat a l’equip de govern en substitució de Josep Maria Najes, que va presentar la renúncia el 14 de juliol,  ha comportat canvis a les àrees delegades que porta cada regidor. En el Ple del passat 26 d’octubre es va donar a conèixer el nou repartiment de responsabilitats, que queda de la manera següent:

Isabel Maria Cortada Soler
(Gent de Palau-AM)

Alcaldia i serveis generals

Ensenyament

Cultura i societat

Urbanisme

Paulina Calvo Cabanas
(Gent de Palau-AM)

Participació ciutadana

Transparència

Benestar social

Medi ambient

Bruno Maydat Malé
(Gent de Palau-AM)

Noves tecnologies

Turisme, productes locals i fires

Promoció econòmica

Miquel Serra Trulls
(Alternativa per Tothom)

Festes i cultura popular

Joventut

Serveis públics

Infraestructures

Guillermo Colomer Domènech
(Alternativa per Tothom)

Economia i hisenda

Esports

Maydat ha assumit les àrees de Noves Tecnologies, que portava Paulina Calvo; de Turisme, productes locals i fires, que estava sota la responsabilitat de Miquel Serra i de Promoció econòmica, que estava delegada a Guillermo Colomer.

Els canvis en el cartipàs també han comportat algunes modificacions en l’esquema de representants de l’Ajuntament  en diferents organismes i institucions, que ha quedat com podeu veure fent clic aquí.

En el mateix Ple també es va acordar un canvi en la retribució que percep l’alcaldessa, que es va jubilar el 19 d’octubre i que, per tant, ja no pot ser remunerada per la seva dedicació exclusiva a l’Ajuntament i passarà a cobrar per assistència a les sessions de Ple i de Junta de Govern.

Isabel Maria Cortada cobrava fins ara 35.000€ bruts a l’any per la seva dedicació exclusiva -import que era subvencionat al 100% per la Generalitat- i, ara passarà a percebre 100€ per assistència Ple i 400€ per assistència a Junta de Govern.

La resta de regidors continuaran percebent 50€ per assistència a Ple i 200€ per assistència a Junta de Govern.

Els regidors del PDeCAT van votar en contra del punt que feia referència a la modificació del règim de retribucions de l’alcaldessa perquè, tal com va explicar Jordi Compte, “considerem molt correcte el que cobra l’alcaldessa, però no considerem normal que per una junta de govern es cobri quatre vegades més que per un Ple”.

Per unanimitat es va aprovar una moció per condemnar la violència generada per l’Estat espanyol durant l’1 d’octubre, una altra moció per demanar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i una tercera moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

També es va aprovar una modificació de crèdit que ha de permetre netejar les lleres dels recs que travessen la trama urbana i habilitar una zona d’aparcament a l’entrada del poble, al costat de Ca la Júlia. Segons va explicar Miquel Serra, aquesta segona actuació (que està exposada al públic fins l’11 de desembre i que podeu consultar aquí) consistirà bàsicament a “aplanar i compactar el terreny”.

El Ple es va tancar amb el torn de precs i preguntes que podeu veure a partir del minut 49 del vídeo, accessible fent clic aquí.

Trobareu aquí tots els punts de l’ordre del dia i les propostes detallades que es van sotmetre a debat.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *