Canvis en el menjador escolar

L’Ajuntament de Palau-saverdera no renovarà el contracte de gestió del menjador escolar amb l’actual empresa concessionària. Així es va acordar, per unanimitat de govern i oposició, en la sessió ordinària de Ple que es va celebrar el passat 27 d’abril.

La concessionària tenia un contracte de dos danys i ara que està a punt de vèncer, l’Ajuntament tenia l’opció d’allargar-lo amb dues pròrrogues d’un any cada una, però això no serà així.

El primer tinent d’alcalde, Miquel Serra (Alternativa per Tothom) va explicar durant el Ple de dijous passat que l’empresa encarregada del menjador no ha donat el servei que hauria volgut l’equip de govern per justificar la decisió.

L’actual concessionària donarà el servei a l’escola i a la llar d’infants fins el 22 de juny i al casal i al casalet fins al 31 d’agost. L’Ajuntament, l’escola i l’Ampa ja estan buscant una sortida pel servei de menjador del curs vinent.

Dietes de l’exalcalde
Per altra banda, el Ple va acordar arxivar el cas dels 73.246€ cobrats per l’exalcalde, Narcís Deusedas (CiU), en concepte de dietes i desplaçaments entre els anys 2005 i 2009. Amb els vots a favor de l’equip de govern (Gent de Palau-Acord Municipal i Alternativa per Tothom) i els vots en contra de CiU s’havia acordat revisar d’ofici dels acords de Ple que en el seu dia van permetre el pagament d’aquests diners. S’havia acordat també enviar l’expedient a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i l’equip de govern s’havia compromès a cenyir-se al criteri d’aquest organisme consultiu. Com que el passat 30 de març la Comissió es va manifestar contrària a la revisió d’ofici instruïda per l’Ajuntament, el cas ara ha quedat tancat.

En la mateixa sessió de Ple del passat dijous, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de CiU es va aprovar inicialment l’Ordenança Municipal de Transparència i Administració Electrònica, que podeu consultar aquí i que properament se sotmetrà a exposició  pública amb totes les garanties legals.

El punt 5 de l’ordre del dia, que proposava concedir l’Escut de solapa en or a Felip Cortada pels seus 27 anys d’exercici de regidor a l’Ajuntament no tirarà endavant perquè no va comptar amb el suport necessari. Van votar-hi a favor els membres de l’equip de govern i van votar-hi en contra els regidors de l’oposició, però no es va arribar al quòrum mínim de dues terceres parts dels membres del Ple que estableix com a necessari el Reglament Municipal d’Honors i Distincions per poder donar compliment a aquest tipus de propostes.

Precs i preguntes
El Ple es va tancar amb el torn de precs i preguntes, on van intervenir Jordi Compte, en representació de CiU, i el regidor de l’equip de govern, Josep Maria Najes. Si voleu conèixer tots els precs i preguntes formulats i el debat que van suscitar, podeu fer-ho, a partir del moment 1h 25min de l’enregistrament íntegre del Ple que trobareu fent clic.

Trobareu aquí l’ordre del dia i totes les propostes que es van tractar en el Ple.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *