Comencen els treballs de clausura de l’abocador de Puig de Llorí

Neteja antic abocador Puig de Llorí Palau-saverdera

Aquesta setmana han començat els treballs de gestió de residus per a la clausura de l’antic abocador de Puig de Llorí, on actualment hi ha la torre de nidificació del xoriguer petit, que gestiona l’entitat Paisatges Vius.

Després de resultar ser l’adjudicatària en el procediment de contractació que ha dut a terme l’Ajuntament, Runes Empordà SL és l’empresa que s’encarrega de fer aquesta feina (podeu veure aquí el decret d’adjudicació).

Els treballs s’estan fent a les parcel·les 21 del polígon 9 (on hi ha la torre de nidificació) i a la 22, que està al costat. Tenen un termini d’execució de 5 mesos i un cost per a l’Ajuntament de 41.724,43€, amb l’iva inclòs.

Un cop l’espai estigui net de residus, s’executarà el projecte de restauració de l’espai, redactat per l’entitat Paisatges Vius amb la col·laboració de l’Ajuntament (el podeu consultar aquí) que té un pressupost de 21.443,80€ (sense iva)

Aquest projecte ja s’ha exposat al públic i es va aprovar definitivament el 21 de febrer de 2020. Entre altres coses, preveu millorar l’hàbitat del xoriguer petit, crear una zona humida per a l’alimentació de les aus, transformar les zones ermes en prats, evitar abocaments de residus, delimitar l’espai amb una tanca arbustiva i col·locar punts elevats pels ocells.

Per finançar aquestes actuacions (tant les derivades del projecte de clausura de l’abocador que ara s’està executant, com les del projecte de restauració de l’espai), l’Ajuntament compta amb una subvenció de 117.075,37€ de l’Agència de Residus de Catalunya.

La relació entre l’Ajuntament i Paisatges Vius va començar al 2017 i fruit d’aquesta entesa ara s’estan recuperant uns terrenys situats per sota la depuradora del poble, on regularment s’hi abocaven residus, especialment de construcció. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.