Torna el punt d’informació energètica: dijous, de 13h a 15h

El Punt d’Informació Energètica engega una nova edició amb l’objectiu de fomentar les bones pràctiques d’estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania, crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l’actual model energètic.

El projecte del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha tancat el mes de febrer amb una trentena d’assessoraments que s’han fet a dotze municipis de la comarca. El municipi de Palau-saverdera es troba adherit i ofereix el servei. L’Ajuntament forma part de la iniciativa europea del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una energia local sostenible. El Pacte és el principal moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Consisteix en el compromís voluntari de les ciutats i pobles pel compliment de la política energètica europea per tal de reduir les emissions de CO2 en, com a mínim, un 40% l’any 2030, impulsant actuacions d’eficiència energètica i la implantació de fonts d’energia renovables.

Les qüestions més demandades fan referència a l’anàlisi de la factura elèctrica, tot i que els professionals del servei han detectat un augment de les peticions –respecte edicions anteriors– que fan referència a la instal·lació de plaques solar fotovoltaiques. Els usuaris també s’han informat sobre possibles mesures per fer la llar més eficient. En aquest sentit s’informa de l’estalvi que provoquen accions com el canvi de caldera, de tancaments o fins i tot de l’ús de la geotèrmia.

El servei és gratuït obert a tothom i pretén informar i assessorar els veïns perquè redueixin els seus consums energètics i, per tant, la seva despesa econòmica. Concretament, el dia 25 de març a la Biblioteca (planta baixa) de 13-15h s’ha adequat un espai per fer aquests assessoraments. L’Ajuntament aconsella que el ciutadà porti les últimes factures d’energia el dia de la visita.

Agenda del Punt d’Informació Energètica
L’edició d’enguany no ha finalitzat i tindrà continuïtat fins al mes de juny. L’agenda del Punt es publica regularment aquí tot i que els assessoraments també es poden realitzen a través del correu electrònic puntinfoeneriga@altemporda.cat .

Bookmark the permalink.

Comments are closed.