Ampliat el termini del primer pagament de l’IBI

By | 25 de Juliol de 2016

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha ampliat el termini per fer el primer pagament de l’IBI per a totes aquelles persones que no tenen aquest tribut domiciliat.

Com bé sabeu, segons es va aprovar en el Ple de 28 de gener, el termini màxim de pagament de l’IBI no domiciliat s’acabava el proper 31 de juliol, però ara s’ha allargat fins al 31 d’agost.

L’endarreriment ha estat motivat perquè la Direcció General del Cadastre ha fet una revisió de valors cadastrals en el mateix moment que s’estaven preparant les cartes de pagament.

La revisió afecta els terrenys urbanitzables (que estan pendents de desenvolupar urbanísticament) i es basa en una sentència del Tribunal Suprem de 2014, que estableix que aquests terrenys no tenen per què tenir el mateix valor cadastral que tenen els terrenys urbans.

Aquesta modificació es va incorporar al cos normatiu a través de Llei 13/2015, de 24 de juny, de reforma de la Llei Hipotecària i del text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari i, el moment en el qual la Direcció General del Cadastre estava modificant els valors de les finques urbanitzables de Palau-saverdera va coincidir amb el moment previst per l’Ajuntament per fer el primer cobrament de l’IBI.

L’Ajuntament va decidir esperar a conèixer els nous valors cadastrals abans d’autoritzar a La Caixa a enviar les cartes de pagament i és per això que el tràmit s’ha endarrerit un mes.

En els proper dies, totes les persones que no tinguin el pagament de l’IBI domiciliat, rebran a casa seva una carta amb l’import que hauran de pagar per aquest concepte a qualsevol oficina de La Caixa.

Recordeu que ara estem fent el pagament del 60% de l’IBI i que al setembre farem el pagament del 40% restant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.