Desmilitarització i responsabilitat social

By | 8 de Novembre de 2016

L’Ajuntament de Palau-saverdera va aprovar en el Ple de 27 d’octubre de 2016, amb els vots a favor de l’equip de govern (Gent de Palau-Acord Municipal i Alternativa per Tothom) i els vots en contra de CiU, una moció a favor de la desmilitarització de les comarques gironines.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament es compromet, entre altres coses, a:

  • Fer totes les gestions necessàries per reclamar el traspàs a la Generalitat o als ajuntaments del patrimoni immobiliari militar que no es faci servir, per tal de destinar-lo a usos públics de caràcter civil.
  • Rebutjar els actes d’exaltació militar i de legitimació de la violència i de les armes, i no assistir com a institució a les desfilades militars i altres actes d’aquest tipus en espais civils de la demarcació de Girona.
  • Demanar que cessin les maniobres fora dels espais militars
  • Evitar la presència de l’exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació i instar als organitzadors d’espais educatius i promocionals, que actuïn d’aquesta manera.

En la mateixa sessió de Ple també es va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern (Gent de Palau-Acord Municipal i Alternativa per Tothom) i els vots en contra de CiU, una altra moció per avançar cap a una administració pública socialment responsable.

A partir de l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament es compromet, entre altres coses a:

  • Incloure requeriments específics en matèria de responsabilitat social en les licitacions, tals com una clàusula que faci referència a la necessitat de que l’empresa adjudicatària compleixi amb les condicions laborals que marquen els convenis sectorials, o una altra que obliga als licitadors i a les seves filials a no fer operacions en paradisos fiscals.
  • Continuar treballant i buscar noves fórmules per defensar els interessos de les persones vulnerables o amb situacions de risc, com aturats, jubilats, joves…

Text íntegre de la moció per a unes comarques gironines desmilitaritzades.

Text íntegre de la moció per a una administració pública socialment responsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.