Diumenge arrenca la Fira Balcó de l’Empordà

By | 6 de Juny de 2016

CARTELL_FIRA_BALCÓ_MODIFICAT_1600Aquest cap de setmana arrenca la primera edició de la Fira Balcó de l’Empordà de Palau-saverdera, que està dedicada als estanys dels aiguamolls. Al voltant d’aquest focus d’interès s’han organitzat visites, passejades per la natura, tallers, xerrades i moltes coses més.

L’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, ha explicat que la fira és fruit del treball de diverses persones i col·lectius de dins i de fora del poble que fa uns mesos es van arremangar per unificar en una sola proposta el que abans havia estat la Setmana Cultural i la Fira del Paisatge.

El diumenge 12 de juny, després de l’obertura oficial, es farà la presentació del llibre Amb Sant Onofre als nostres cors, un recull de poemes de diversos autors locals sobre l’ermita característica del poble, que és fruit del treball de José Luis Bartolomé.

El mateix dia es faran dues xerrades (a càrrec de Lluís Roura i Maria Terrades) i una fideuà popular. Durant tota la setmana hi haurà activitats a l’escola i conferències al Centre Cívic (a càrrec de Jordi Sargatal, Jordi Pla, Eduard Marquès i Micheal Lokwood, entre altres).

El cap de setmana del 18 i 19 de juny serà el plat fort de la fira. Dissabte al matí hi haurà una gimcana familiar pels carrers del poble, un taller de plantes remeieres i una passejada amb Evarist March, botànic del Celler de Can Roca, per conèixer plantes útils per a la salut i la cuina.

A la tarda hi haurà una observació d’ocells a l’estany de Vilaüt (Pau), de la mà de David Ibáñez i recitació de poemes i tradicions de la nit de Sant Joan al Centre Cívic. A la nit, hi haurà un concert gratuït d’Alberto del Puerto i Rumba Tramuntana a la zona esportiva.

Durant tot el dia (consulteu horaris) es podrà visitar el museu rural de Can Caussa.

Diumenge al matí, hi haurà una passejada per observar papallones al voltant del Molí de Vent, de la mà d’Àlex Turró i Agnès Batlle. Hi haurà també un mercat amb diverses activitats a la plaça Mirador-Balcó de l’Empordà.

Al costat del mercat, es farà un taller infantil de pintura amb Anna Maria Constanseu i un taller de cadires de balca amb Francisco Barroso. A la tarda, hi haurà una actuació del grup Mata de Jonc al Centre Cívic i el diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, farà la clausura de la fira.

Durant tota la setmana es farà un concurs de fotografia sobre les activitats de la fira i els seus espais. També es farà un concurs d’ornamentació floral de balcons. En tots dos casos, el primer premi és un val de 100 euros per gastar a qualsevol restaurant del poble.

La Fira Balcó de l’Empordà està organitzada per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns, l’Associació El Fitor, l’Associació de Dones Verdera, l’Aula de Música del poble, el parc natural del Cap de Creus i el parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Compta també amb el suport de la Diputació de Girona i d’Educart.

Els restaurants del poble també s’han implicat en l’organització del certamen i han preparat menús especials pels dies de la fira. Els restauradors locals seran els encarregats també de servir un pica-pica durant l’acte de cloenda.

Totes les activitats són gratuïtes i algunes tenen places limitades. Trobareu aquí tota la informació sobre les activitats proposades i les bases dels concursos de fotografia i de flors als balcons.

3 thoughts on “Diumenge arrenca la Fira Balcó de l’Empordà

  1. mercè i montse

    Moltes gracies per la invitacio, ens o mirem aviam si podem venior, os dig algo amb 4 dies, gracias. Mercè

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.