Fira Balcó de l’Empordà, dedicada a la vinya

By | 8 de Juny de 2017

La segona edició de la Fira Balcó de l’Empordà, que se celebrarà a Palau-saverdera durant dos caps de setmana, tindrà la vinya i el món del vi com a focus d’interès.

Hi haurà activitats variades el divendres 16 de juny, el dissabte 17 de juny i el diumenge 18 de juny. Els actes continuaran el divendres 23 de juny, el dissabte 24 de juny i es tancaran el diumenge 25 de juny.

Dins de les activitats programades, hi ha una visita familiar al Celler Espelt de Vilajuïga (dissabte 17 de juny, a les 17h) i una visita familiar al Celler Mas Romeu de Palau-saverdera (dissabte 24 de juny, a les 11h).

Continuant amb les activitats relacionades amb el món de la vinya i el vi hi haurà un espectacle de música i ball per explicar la llegenda de Sant Ferriol, a càrrec de Xei (dissabte 17 de juny, a les 12h) i l’espectacle infantil ‘El ratolí Valentí descobreix el vi’, a càrrec de la Companyia Patawa (dissabte 24 de juny, a les 12h).

Hi haurà una mostra d’eines per treballar la vinya durant el segon cap de setmana de la Fira i un concert de cançons de taverna de la formació Mata de Jonc (diumenge 18 de juny, a les 17.30h).

Diumenge 25 de juny, a les 12.15h hi haurà una xerrada-degustació titulada ‘Com tastar el vi’ al Centre Cívic, que conduiran Bonfill Arché, Joan Fabra i David Molas.

Es faran diverses xerrades i col·loquis: ‘Com treballàvem la vinya abans’, a càrrec de Joan Centena, Miquel Claparols, Jaume Espelt i Rafael Vila (divendres 16 de juny, a les 19h); ‘Història de la vinya i el vi’, a càrrec de Sebastià Viusà (dissabte 17 de juny, a les 12h); ‘La vinya a l’Alt Empordà. Passat, present i futur’, amb Xavier Cepero, Martí Vallés, Delfí Sanahuja i Joan Armangué com a moderador (dissabte 17 de juny, a les 19h); ‘Coses que cal saber del vi’, amb Àngel Garcia Petit (divendres 23 de juny, a les 18h) i ‘Curiositats sobre les marques de vi empordaneses’, a càrrec de José Luis Bartolomé (dissabte 24 de juny, a les 19h).

Com a activitats complementàries hi haurà una mostra de manualitats durant el primer cap de setmana, activitats infantils a càrrec de Patricia (divendres 16 de juny, a les 16h), un taller de cuina (dissabte 17 de juny, a les 10h), el joc infantil ‘L’energia en un dia’ a l’Espai Jove, una exposició sobre la biomassa forestal, una gimcana infantil i sessió de discomòbil per a joves (dissabte 24 de juny, a les 23h).

Hi haurà un concurs de fotos de la fira (feu clic aquí per veure les bases) i un concurs d’ornamentació de balcons i racons (feu clic aquí per veure les bases). La Fira coincideix amb la celebració de la Festa de les Persones Grans (diumenge 18 de juny) i amb les activitats relacionades amb Sant Joan: benvinguda a la flama del Canigó i foc a la plaça de l’Església.

Totes les activitats són gratuïtes, a excepció de la xerrada-degustació ‘Com tastar el vi’ (2€). Consulteu el cartell de la Fira, que podeu veure ampliat si feu clic a la imatge que acompanya aquesta informació, per saber quines són les activitats que requereixen inscripció prèvia (només heu de trucar a l’Ajuntament: 972 55 23 37 o enviar un e-mail: ajuntament@palau-saverdera.cat amb noms cognoms i edat)

Avís important! L’obra de teatre ‘En Narcís s’ha tornat boig’ que havien d’interpretar els membres del Grup de Teatre de Palau-saverdera el diumenge 25 de juny, i a la qual es refereixen alguns cartells que ja s’han penjat pel poble, finalment s’ha hagut de cancel·lar i no es farà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.