L’Ajuntament reclama 66.337€ a l’exalcalde

By | 19 de Novembre de 2018

En el Ple que es va celebrar a l’Ajuntament el passat divendres 16 de novembre, els regidors van acordar reclamar 66.337,76€ a l’anterior alcalde pels ascensors dels pisos de protecció oficial de la plaça Constitució.

La reclamació arriba després d’una sentència del jutjat contenciós-administratiu número 2 de Girona, que va obligar a l’Ajuntament a pagar a l’entitat que va construir els pisos el cost de la col·locació dels ascensors, més els interessos de demora i les costes.

L’Ajuntament va acatar la sentència i va pagar la quantitat assenyalada, però va obrir un expedient per determinar si existia responsabilitat patrimonial de l’exalcalde en aquesta qüestió.

Aquest expedient tenia per objectiu determinar si la despesa que ara ha hagut d’afrontar l’Ajuntament es podia atribuir a la mala gestió de l’exalcalde i, en cas que fos així, si havia de ser ell mateix qui l’havia d’assumir a títol personal.

La tramitació de l’expedient es va encarregar a un instructor extern, que va concloure que l’exalcalde havia actuat de manera il·legal i negligent, però no amb la gravetat que requereix la llei per reclamar-li aquests diners i va proposar l’arxiu de les actuacions.

No obstant això, l’equip de govern considera que l’exalcalde sí que hauria actuat amb la gravetat que requereix la llei per poder-li reclamar els 66.337,76€ i és per això que va portar la proposta al Ple.

“Són 66.337,76€ de diner públic i algú ha de tenir responsabilitat”, va dir l’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, per justificar la decisió d’anar més enllà; un cop ja té sobre la taula un informe del secretari municipal, que descarta la responsabilitat dels funcionaris que van intervenir en l’expedient dels pisos.

Els regidors del PDeCAT, que van votar en contra de l’acord, van anunciar que l’exalcalde pot presentar ara una demanda per la via penal, per tal que un jutge determini si hi ha o no prevaricació en la decisió adoptada per l’equip de govern.

Podeu consultar aquí la proposta aprovada per Ple.

Podeu veure aquí l’enregistrament íntegre en vídeo de la sessió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.