Pressupost d’1,7M d’euros per a l’any que ve

By | 18 de Novembre de 2016

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha aprovat inicialment, amb els vots a favor de l’equip de govern (Gent de Palau-Acord Municipal i Alternativa per Tothom) i amb els vots en contra de CiU, els pressupostos per a l’any que ve, que pugen a 1.742.200,13€.

Els comptes van estar exposats al públic fins el 13 de desembre i es van presentar dues al·legacions, que ara l’equip de govern està estudiant, abans de fer l’aprovació definitiva. Si voleu veure els comptes aprovats inicialment, podeu fer-ho fent clic aquí.

De manera resumida, la taula següent mostra les diferències respecte als pressupostos del 2016, agrupades per capítols:

taula_ppostos

El regidor d’Economia i Hisenda, Guillermo Colomer (Alternativa per Tothom), va explicar durant la sessió de Ple que va servir per fer l’aprovació inicial dels comptes (10 de novembre de 2016), que es tracta d’uns pressupostos molt orientats a fer reparacions i manteniment.

És per aquesta raó que es proposa incrementar notablement de cara a l’any que ve el capítol 2 de les despeses, que aglutina totes les partides destinades a béns corrents i serveis. En aquest capítol, hi ha un increment de 97.766,02 euros respecte a la quantitat prevista en els pressupostos vigents que, segons Colomer, ha de servir, entre altres coses, per fer manteniment “d’infraestructures, edificis i equipaments públics”, especialment a l’escola, el dispensari i la llar d’infants.

Aquest any l’Ajuntament ha amortitzat deute per valor de 97.268,80 euros i això comporta una reducció de 12.438,78 euros de la despesa financera prevista en els comptes del 2017, és a dir, previsiblement, l’Ajuntament pagarà 12.438,78 euros menys en concepte d’interessos. Aquesta amortització anticipada també fa que millori la ràtio d’endeutament que, segons les previsions, serà del 79,26% a 31 de desembre del 2017.

Les inversions previstes per a l’any que ve cauen notablement perquè, tal com assenyala Colomer, se segueix una política de contenció i, a més a més, “es concentren els recursos en la necessitat de fer manteniment”.

No obstant això, les quatre propostes previstes en el pla d’inversions, i que l’Ajuntament vol finançar al 100% amb recursos propis, són les següents:

  • Mobiliari per a la sala dedicada a Isidre Macau, que s’habilitarà a l’Ajuntament
  • Tòtems informatius, que es col·locaran a diferents punts del poble
  • Millores en equipaments esportius
  • Material informàtic i electrònic

L’equip de govern no descarta fer més inversions durant el 2017, sempre i quan arribin noves subvencions.

En el mateix Ple que es van aprovar inicialment els pressupostos es van aprovar també inicialment les modificacions a les ordenances fiscals pel 2017, que podeu consultar fent clic aquí.

Podeu veure el desenvolupament del Ple en el canal de Youtube de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.