Tercer intent fallit d’aprovar pressupostos

By | 24 de Gener de 2020

L’Ajuntament de Palau-saverdera continua amb pressupostos prorrogats després del rebuig dels dos grups de l’oposició a la nova proposta que va plantejar l’equip de govern durant la sessió de Ple que es va celebrar ahir.

Tres vots en contra dels regidors de Junts per Palau i dos vots en contra dels regidors d’Alternativa x Tothom van ser suficients per tombar la tercera proposta que fa l’equip de govern de Gent de Palau, amb quatre regidors, per aprovar uns pressupostos per a aquest any.

Mentre l’equip de govern sosté que s’havien incorporat al darrer document totes les observacions fetes per l’oposició a les propostes anteriors, des de l’oposició assenyalen que hi ha una petició que no s’ha satisfet: la necessitat de consensuar el contingut de la proposta.

Junts per Palau i Alternativa x Tothom volen asseure’s amb l’equip de govern per elaborar una proposta de pressupostos, que posteriorment s’hauria de portar al Ple, però ja amb el consens necessari per poder ser aprovada.

L’equip de govern sosté, per la seva part, que en el primer ple del mandat després de la sessió constitutiva ja es va fer una proposta per celebrar juntes de portaveus i que aquesta proposta va ser rebutjada amb els vots en contra dels dos grups de l’oposició.

Tal com es recollia en aquella proposta, la junta de portaveus tenia com a objecte intercanviar opinions sobre temes d’interès municipal, fent possible el debat i facilitant la conformació de consensos en les resolucions que posteriorment haguessin de passar per ple.

Junts per Palau i Alternativa x Tothom van coincidir llavors a assenyalar que no calia crear un òrgan com la junta de portaveus per intercanviar criteris entre govern i oposició i que n’hi havia prou amb fer trobades o mantenir contactes informals.

Les trobades que hi ha hagut entre govern i oposició per tractar temes d’urbanisme no s’han donat en el cas dels pressupostos i és per això que l’Ajuntament treballa ara amb la mateixa previsió de despeses que es va fer a final de 2018 per aprovar el pressupost del 2019.

Des de llavors fins ara han sorgit noves obligacions (indemnització del Sun Village o aportació de la piscina), que no tenen partida en el pressupost i hi ha despeses que s’han incrementat (serveis socials) i que, per tant, no compten amb la partida degudament dimensionada.

Per resoldre les dificultats que comporta treballar amb un pressupost prorrogat, assegurar que l’Ajuntament compleixi les seves obligacions i mantenir els serveis públics intactes només hi ha dos camins: aprovar pressupostos nous o entendre’s per anar aprovant canvis a les partides.

El Ple es va tancar amb el torn de precs i preguntes, durant el qual els regidors van parlar de: accessos al mas Isach, piscina, horaris del Centre Cívic, sectors SUD3 i SUD4, desplegament de la fibra òptica, nous horaris del dispensari i funcionament del ball dels diumenges, entre altres.

Trobareu aquí l’enregistrament íntegre de la sessió. Podeu veure la proposta i debat sobre els pressupostos en el moment 03’22”. Podeu veure l’apartat de precs i preguntes en el moment 1h27’33”.

Trobareu aquí tots els punts de l’ordre del dia i les propostes debatudes.

One thought on “Tercer intent fallit d’aprovar pressupostos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.