Inaugurada la connexió amb el Mas Isaac

By | 5 de Novembre de 2016

Palau-saverdera ha inaugurat avui el nou vial de connexió entre el nucli del poble i la urbanització del Mas Isaac. Aquest nou carrer ha de facilitar el trànsit de persones i de vehicles entre el casc antic del poble i aquesta urbanització, sense necessitat de passar per la carretera Gi-610.

El nou carrer, situat a l’extrem de l’avinguda Mas Oriol (l’avinguda on hi ha la piscina) té dos sentits de circulació i voreres. Passa per sobre del rec del Mas Oriol i, per fer-ho, s’ha col·locat una estructura de formigó de grans dimensions que fa de pont sobre el torrent.

Les obres van començar el passat 25 de gener i fa poques setmanes que aquest nou carrer ja està obert al trànsit. El projecte ha tingut un cost de 177.956,16 euros i el finançament ha anat a càrrec de l’Ajuntament (82.956,16 euros), la  la Diputació (90.000 euros) i el Consorci de la Costa Brava (5.000 euros).

Els treballs s’han executat en dues fases. La primera fase de les obres, que ha tingut un cost de 83.353,54 euros, es va adjudicar a Construccions Rubau i va servir, bàsicament, per aplanar el terreny, col·locar l’estructura de formigó i pedra d’escullera en els marges del rec.

La segona fase de les obres, que ha tingut un cost de 94.602,62 euros, es va adjudicar a l’empresa Artea Mediambient SL i va servir, entre altres coses, per pavimentar el nou vial, amb formigó tenyit de color terrós per fer el mínim impacte possible, i per habilitar les voreres.

L’empresa Artea Mediambient ha fet diverses actuacions de millora de contracte, que no han tingut cap cost addicional per a l’Ajuntament. Entre aquestes millores hi ha: la reposició del subministrament elèctric al Mas Oriol, la prolongació del tram d’escullera que ja s’havia col·locat durant la primera fase, l’habilitació d’un pas de fauna, la revegetació de diverses zones i la col·locació de bandes reductores de velocitat i de tanques de fusta al llarg del carrer.

Durant l’acte d’inauguració l’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, ha destacat dues idees del que suposa una obra com aquesta: «d’una banda, significa element d’unió física, deixar un relatiu aïllament i estar connectats de manera completa; i per altra banda, cal tenir en compte l’expressió “estendre ponts” i agafar-la com una imatge del que hauria de ser la unió veïnal, de compromís amb el territori on la gent ha triat viure-hi».

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha destacat la importància de portar a terme obres com aquesta ja que «signifiquen millores en la qualitat de vida dels veïns». Tal com ha explicat el president «la separació entre nuclis urbans no només suposa una dispersió de la població, sinó que en molts casos es tradueix en camins en mal estat per als quals han de conviure vehicles i persones, amb la perillositat que això comporta. Amb actuacions com aquesta es fa un esforç per dignificar urbanísticament el municipi, però sobretot s’inverteix en la millora del dia a dia dels seus residents» ha afirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.