L’Ajuntament edita un costumari palauenc

By | 18 d'Abril de 2017

L’Ajuntament de Palau-saverdera, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, ha editat un llibre sobre costums, tradicions, anècdotes, llegendes i coneixement local, que es presentarà el dissabte 29 d’abril, a les 12h, a la sala de conferències.

El llibre està basat en els records, apunts i coneixements del palauenc Àngel Roig i Turró (1936-2015), que va dedicar tota la seva vida a recopilar informació sobre el seu poble i a mecanografiar-la.

José Luis Bartolomé, estudiós del patrimoni local, autor de diversos llibres i també veí del poble, ha estat l’encarregat de recollir tota aquesta informació, estructurar-la i presentar-la de manera atractiva.

El resultat d’aquest treball és el llibre titulat ‘Àngel Roig i Turró. Revivint vells temps’: més de dues-centes pàgines de relats i records de gent del poble, alguns vius i molts d’ells ja morts, que ens transporten fins a la Guerra del Francès i més enrere en el temps.

“L’Àngel ha estat un Joan Amades local”, diu Bartolomé a les pàgines introductòries d’aquest llibre que, precisament per aquesta vocació del difunt palauenc, es pot considerar com un costumari del poble.

El llibre ha tingut un cost de 3.141,7€ (maquetació, impressió i correcció) i l’Ajuntament ha fet una tirada inicial de 300 exemplars. Es posarà a la venda properament per 20€.

A l’acte de presentació intervindran Maria Mombrú (vídua de l’Àngel Roig); l’alcaldessa i regidora de Cultura, Isabel Maria Cortada i el curador de l’edició, José Luis Bartolomé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.