Situació geogràfica i estadística

Palau-saverdera és un poble de prop de 1.500 habitants de la comarca de l’Alt Empordà, que està situat al peu del vessant sud de la serra de Verdera (78 m. d’altitud). El poble limita amb Roses, el Port de la Selva, La Selva de Mar, Pau i Castelló d’Empúries.

El terme municipal té una extensió de 1.642 hectàrees dividides entre el nucli urbà, quatre urbanitzacions (Mas Isaach, Bellavista, Balcó de l’Empordà i Mas Bohera) i diversos masos disseminats que s’estenen per la plana.

Bona part del terme està situat dins dels parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l’Empordà. A més a més, hi ha diverses zones naturals protegides per la Xarxa Natura 2000.

Un altre dels atractius de la població és la seva situació privilegiada: el poble està a només 5 quilòmetres de les platges de Roses i a 19 quilòmetres de la capital de la comarca, Figueres, amb atractius tant importants com el Teatre Museu Dalí.

Trobareu aquí tota la informació estadística relativa al municipi, recollida en el Sistema d’Informació Estadística Municipal (XIFRA) de la Diputació de Girona.

Comments are closed.