Propostes guanyadores dels pressupostos participatius


Les propostes que han resultat guanyadores en els pressupostos participatius de Palau-saverdera són l’enderroc de l’estructura de l’antiga estació transformadora de can Lluent, el condicionament d’un itinerari saludable a la part planera del terme, la construcció d’una font a la pista poliesportiva i la repavimentació de la plaça Catalunya.

Segons les valoracions econòmiques fetes pels tècnics de l’Ajuntament, aquestes quatre propostes sumen els 35.000€ que l’Ajuntament tenia reservats per finançar les actuacions que sortissin seleccionades en el procés i, per tant, són aquestes quatre les que s’executaran.

Un total de 133 persones van votar entre el 24 d’abril i el 13 de maig per triar les propostes guanyadores entre les nou que havien arribat a la final. Per internet (76 persones), o fent ús de les urnes que hi havia repartides pel poble (57 persones), i com que cada persona podia votar més d’una proposta, es van repartir 356 vots de la manera següent:

  • Enderroc de l’estació transformadora de can Lluent (7.500€): 74 vots
  • Itinerari saludable a la part planera del terme (6.700€): 63 vots
  • Font a la pista poliesportiva (2.200€): 60 vots
  • Repavimentació de la plaça Catalunya (18.600€): 45 vots
  • Millora de l’entorn de la font de Dalt (17.000€): 37 vots
  • Millorar l’accessibilitat al dispensari (10.500€): 36 vots
  • Construcció de columbaris al cementiri (7.900€): 18 vots
  • Repavimentació del carrer de la Plaça (16.000€): 12 vots
  • Reurbanització de la plaça del carrer cap de Creus (16.400€): 11 vots

Podeu veure aquí més detalls sobre els resultats.

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha posat en marxa per primera vegada un procediment de participació ciutadana per seleccionar part de les inversions que s’han de fer aquest any (mitjançant aquest mecanisme s’ha decidit el destí de 35.000€ dels 71.625€ previstos en el capítol d’inversions). El procés va començar a final d’octubre de l’any passat, amb la fase de presentació de propostes.

Persones de dins i de fora del poble, sense cap restricció d’edat, van presentar un total de 142 propostes que van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Després de descartar les propostes inviables i d’agrupar les que estaven duplicades, en van quedar 26, que van passar a la fase següent.

El 22 de febrer es va fer una sessió de treball al Centre Cívic, que va servir per prioritzar les propostes que en aquell moment hi havia sobre la taula i per triar d’aquesta manera les nou propostes que van passar a la fase final de votació.

L’Ajuntament dona les gràcies a totes les persones que heu participat, a la vegada que es compromet a implementar properament les quatre propostes que han resultat guanyadores.

Paulina Calvo

La regidora de Participació Ciutadana, Paulina Calvo (Gent de Palau-AM), considera que l’experiència ha estat “molt positiva”, sobretot si es té en compte la “incertesa que suposava fer-ho per primera vegada”, tot i comptar amb la “seguretat que ens aportava l’acompanyament de la consultora Neòpolis, que compta amb una gran experiència en projectes participatius al món local”.

“Ara que ja estem en fase de tancar aquest procés podem afirmar que ha estat un èxit -diu la regidora-. Hi ha hagut una participació per sobre de l’habitual en municipis com Palau-saverdera, en totes i cadascuna de les fases. La participació en la fase de propostes va superar les nostres expectatives, la implicació dels participants en el taller participatiu va ser excel·lent i la participació en la votació final és molt significativa i per tant, podem afirmar que representa a la diversitat dels habitants del nostre municipi”.

Calvo explica que els bons resultats obtinguts aquest any permeten ser optimistes de cara a processos futurs “ja que tant ciutadans com tècnics i regidors de l’Ajuntament comptem ara amb l’experiència pràctica d’haver decidit de forma participativa, metòdica i rigorosa, part de les inversions del nostre pressupost municipal”.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *