Tallers i activitats contra la violència masclista i per la igualtat de gèneres

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha contractat els serveis de l’associació Medusa per realitzar tres tallers, una xerrada i un itinerari pel poble en el marc del Pacte d’estat contra la violència de gènere.

L’objectiu d’aquestes accions, que estan finançades íntegrament amb una subvenció del Ministerio de Igualdad, és treballar amb els joves i amb el conjunt de la població per fomentar unes relacions més igualitàries entre gèneres i incidir en al prevenció de la violència masclista.

Les tres primeres accions són tres tallers que es faran els dijous 20 de maig, 27 de maig i 3 de juny amb els joves que estan apuntats a l’Espai Jove.

Aquests tallers estan restringits únicament als participants de l’Espai Jove i estan estructurats de la següent manera:

Taller del 20 de maig: ‘La construcció del gènere’
Continguts: les desigualtats socials. La desigualtat de gènere i les violències que se’n deriven.

Taller del 27 de maig: ‘Compartim les nostres vivències’ (taller per a noies) / ‘Deconstruïm la masculinitat hegemònica’ (taller per a nois)

Taller del 3 de juny: ‘Reconeixent-nos’
Continguts: l’escolta activa, l’impacte de la construcció d’identitats de gènere en l’expressió de les emocions.

Un cop s’hagin fet aquests tres tallers amb els joves, vindran les accions que estan obertes al públic en general. Són les següents:

Xerrada-formació ‘desmuntant els mandats de gènere‘, que es farà dijous 10 de juny a les 18.30h a la sala de conferències del Centre Cívic.

Itinerari sonor per les violències masclistes, que es farà el dissabte 12 de juny a partir d’una trobada (11h) davant de l’Ajuntament. Caldrà portar un dipositiu mòbil i auriculars, per tal que cada participant es posi a la pell d’una dona quan passa per diferents punts del poble.

L’Ajuntament va acordar contractar els serveis de l’associació Medusa a la sessió de Junta de Govern del passat 27 d’abril per 1.266,68€. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.