Tot a punt perquè les càmeres lectores de matrícules funcionin amb plenes garanties

El Ple de l’Ajuntament del passat dijous 26 de gener va aprovar per unanimitat la proposta de conveni que ha de permetre el funcionament amb plenes garanties de les càmeres lectores de matrícules, que s’han instal·lat recentment a diferents punts del poble.

Les càmeres, situades a l’avinguda Catalunya del Mas Isach, al carrer Urgell, al camí de la Creu i a la part baixa del carrer Nou, estan en funcionament des de final d’estiu, però encara no estaven connectades amb els servidors dels Mossos d’Esquadra.

Ara està en tràmit la signatura del conveni amb el departament d’Interior de la Generalitat per permetre aquesta connexió, de manera que les imatges puguin ser considerades proves vàlides a qualsevol procediment judicial que pugui donar-se.

L’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, va explicar durant el Ple que la tramitació d’aquest projecte va començar al febrer de 2019, però que la necessitat de disposar d’aquestes càmeres és tan vigent ara com en el moment que s’hi va començar a treballar.

Cortada va afegir que l’Ajuntament no té accés a les imatges gravades per les càmeres i que són els Mossos d’Esquadra els únics que poden accedir-hi en cas de necessitat.

L’Ajuntament va encarregar la redacció del projecte a BCN Projecta Associats SL per 1.966,25€ (IVA inclòs). La mateixa empresa va fer la valoració de les 8 ofertes rebudes durant la licitació per 302,50€ (IVA inclòs) i va assumir la direcció de les obres per 2.541,00 € (IVA inclòs).

L’execució dels treballs es va adjudicar a l’empresa Sustainable Intelligent Transportation Systems, SL per 34.701,02 (IVA inclòs) i es van pagar 4.719 € (IVA Inclòs) a l’empresa LGAI Technological Center SA per emetre les certificacions dels gravadors.

L’Ajuntament s’ha de fer càrrec del cost de les connexions a internet de les 4 càmeres i l’empresa instal·ladora assumeix els costos de manteniment de la instal·lació durant 5 anys. Els aparells tenen una garantia de 4 anys.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.