L’Ajuntament aporta 16.334,71€ més a la llar d’infants pel Covid

L’Ajuntament de Palau-saverdera va aprovar ahir inicialment incrementar en 16.334,71€ l’aportació de diners públics que fa viable el servei de la llar d’infants municipal. Aquests diners es trauran del romanent de tresoreria de l’any passat.

La decisió es va prendre en el Ple, amb els vots a favor d’equip de govern i Junts per Palau i les abstencions dels dos regidors d’Alternativa x Tothom.

Els 16.334,71€ que ara es destinaran a reequilibrar els comptes de l’empresa concessionària se sumen a l’increment de 4.346€ que ja s’havia aprovat en el Ple de 26 de març.

Aquell primer increment, que es va aprovar també amb els vots a favor de l’equip de govern de Gent de Palau-AM i Junts per Palau, va servir per compensar les quotes no pagades per les famílies durant els primers dies de l’estat d’alarma (segona quinzena de març i la primera d’abril).

La situació d’excepcionalitat es va anar prorrogant i la llar d’infants va romandre tancada més temps del que s’havia previst inicialment. El 14 de juliol, l’empresa concessionària va presentar a l’Ajuntament un nou balanç econòmic pel curs 2019-2020, que recull en la seva totalitat els efectes del Covid-19 durant l’estat d’alarma, per un valor total de 20.680,71€.

D’aquesta manera, en el cas que l’aprovació inicial d’ahir esdevingui definitiva (expedient de modificació de crèdits 26/2020), l’aportació de diner públic prevista en el pressupost de l’Ajuntament d’aquest any per a la llar d’infants passa dels 76.893,72€ als 97.574,43€.

Per fer front a aquesta despesa, l’Ajuntament compta poder rebre ajuda externa en forma de subvenció. Per finançar l’aportació del curs 2018-2019, l’Ajuntament va rebre una subvenció de 42.875,00€ de la Diputació, però fins avui no hi ha hagut cap resolució similar pel que fa referència al curs 2019-2020.

Amb aquest acord s’ha donat compliment a la normativa actual, que obliga a compensar les empreses concessionàries de serveis públics pels efectes del Covid-19 (veure aquí la part dispositiva de la proposta d’acord que es va prendre ahir) i és per aquesta raó que l’equip de govern va portar la proposta al Ple.

Trobareu aquí l’evolució de l’aportació de diner públic que assegura la viabilitat del servei de llar d’infants, segons un estudi fet per la regidora d’Infraestructures i serveis municipals, Paulina Calvo (Gent de Palau-AM).

En el mateix Ple d’ahir es van aprovar les dues festes locals pel 2021, que seran l’1 de febrer  i el 30 d’agost.

Podeu consultar aquí tota l’ordre del dia.

Properament, podreu veure l’enregistrament en vídeo de la sessió, que inclou el torn de precs i preguntes dels grups de l’oposició.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.