Manifest de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Un any més, i com cada any, el dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones per reivindicar el feminisme i denunciar un sexisme que intenta perpetuar-se amb diferents formes.

Des del món local volem reconèixer que som beneficiàries de dones generoses que ens han precedit, dones que van desplegar els fonaments d’una transformació eficaç per millorar les nostres vides en clau d’oportunitats, de drets, de recursos i d’inclusió.

El Dia Internacional de les Dones és una jornada de reivindicació per a la lluita pels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia.

Lluitem per eliminar estereotips contra la discriminació laboral i salarial, contra la violència masclista, però sobretot per construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
Entre els objectius hi ha assolir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i les nenes, reduir les desigualtats, garantir la igualtat d’oportunitats, promovent legislacions, polítiques i mesures adequades per aconseguir-ho.

Per poder avançar en la direcció que desitgem s’ha de comptar amb la riquesa de totes les persones, independentment del sexe, gènere, identitat o orientació que tinguin.

Les dones formen part de la societat, part activa, principal i bàsica pel desenvolupament del futur. Per poder avançar, com a comunitat, s’ha de tenir en compte a totes les persones, indistintament del sexe, gènere, identitat o orientació que tinguin. Per això, per reclamar aquesta necessitat imperiosa, perquè els governants reaccionin, perquè es legisli contra allò que és injust, tornem a alçar-nos i a manifestar-nos i ho farem sempre per aconseguir una societat justa i igualitària. Aquest és el gran repte que tenim al davant i l’hem d’assolir amb la complicitat de totes les institucions i agents socials, sumant els talents i les potencialitats de cada persona vinculada als nostres pobles i ciutats, perquè només així podrem fer-ho realitat.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.