Taller participatiu online per afrontar el canvi climàtic

El servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa un procés participatiu per elaborar vint Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per a vint unitats territorials supramunicipals diferents de la demarcació.

En el marc d’aquesta iniciativa, el dimecres 17 de novembre (de 18h a 20h) es farà un un taller participatiu virtual obert a tothom per començar a recollir propostes pel futur Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima del Cap de Creus.

L’objectiu del PAESC del Cap de Creus, i dels altres dinous plans territorials que estan en marxa, és planificar accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic per assolir una reducció del 55% de les emissions de CO2 des d’ara fins al 2030.

La unitat territorial del cap de Creus, de la qual forma part Palau-saverdera, està integrada també pels municipis de Cadaqués, Colera, Llançà, Pau, Portbou, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga.

Tal com s’ha dit anteriorment, el taller participatiu del proper 17 de novembre es farà per internet. Si voleu participar-hi, és imprescindible que feu aquí la vostra inscripció.

Les propostes que feu durant el taller es publicaran en un portal web i després s’obrirà un període de trenta dies per fer comentaris i donar suport a les propostes, així com plantejar-ne de noves.

Els plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima serviran de full de ruta per millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el territori al canvi climàtic.

El resultat d’aquest procés participatiu, amb la validació dels ajuntaments respectius, culminarà en el document final que cada ajuntament haurà d’aprovar en els respectius plens municipals.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.