Oberta la consulta pública per modificar el reglament del cementiri

El Ple de l’Ajuntament del passat 24 de març va acordar iniciar els tràmits per modificar l’actual Reglament del cementiri municipal.

S’obre ara un termini de consulta pública perquè qualsevol persona pugui donar la seva opinió sobre els canvis que es volen implementar.

Trobareu aquí el text normatiu actual i l’esborrany amb el qual treballa l’Ajuntament.

Podeu fer-nos arribar la vostra opinió fins el 17 de maig mitjançant un correu electrònic enviat a premsa@palau-saverdera.cat; o bé presencialment a l’Ajuntament.

Podeu opinar sobre qualsevol aspecte de l’esborrany amb el qual s’està treballant i, concretament, i a tall d’exemple, podeu contestar les preguntes següents:

  • Us sembla bé que les concessions dels nínxols siguin de 75 anys (l’ordenança que regula el pagament de la taxa fa referència a 75 anys, mentre que l’actual reglament fa referència a 50 anys)?
  • Us sembla bé que el nou reglament inclogui el procediment per adjudicar columbaris, així com unes pautes de les condicions estètiques dels mateixos (cal tenir en compte que el reglament actual no fa cap referència  a aquest tipus de construccions funeràries)?
  • L’actual reglament atorga a l’Ajuntament funcions que estan desfasades, com la de baixar del cotxe fúnebre els cadàvers i conduir-los al seu lloc d’enterrament. Creieu que és oportú fer el canvi normatiu ara per resoldre situacions com aquesta?
  • Creieu encertades les solucions que planteja el nou esborrany?

L’Ajuntament s’ha posat en contacte per correu electrònic els representants de les entitats que consten al Registre d’Associacions del municipi per tal de conèixer les seves opinions.

Un cop s’hagin rebut totes les aportacions, una comissió s’encarregarà d’analitzar-les i de valorar si és convenient o no introduir-les en el nou reglament. Posteriorment, el nou text normatiu s’haurà d’aprovar amb caràcter inicial i definitiu.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.